Tica d.o.o. Sibenik, Boje i lakovi, Marine program, Gradevina, Sanitarije, Kupaonski program

BRODSKI PROGRAM
Saba Ispis E-mail

SABA je nizozemski proizvođač ljepila i brvila na bazi MS Polimera te je jedna od prvih tvrtki koja je nudila 1kom i 2kom ljepila i brtvila za brodove, jahte i mega-jahte. Njihova nautička linija svojoj kvalitetom je stvorila respektabilnu listu korisnika. Između ostalih to su brodogradilišta: Lürssen, Teck Pont, AMICO, CBI Navi, CNB, Sete, Heaphestos and Fead Ship. Royal Van Lent, De Vries, Van Dam and Amels.

Stotine jahti je obrađeno sa SABA proizvodima. Neki od njih su:
Abduhl Azis,Al Diriyah, Al Salamah, Al Yamamah, Alexander, Alfa, Altair, Astarte II, Atlantis II, Azteca, Barbara Jean, Battered Hull, Blue Moon, Cakewalk, Caramac VII, Carmac VI & VII, Charade, Claire, Confidante, Creole, Detroit Eagle, Double Haven, Easy to Love IV, Enterprise IV, Enterprise V, Excellence II, Faribana, Fiffanella, Gallant Lady, Henriette, Impromptu, Irana, Iroquois, Katrion, Kisses, La Masque rade, Lady Marina, Lady Sarya, Le Pharron, Marala, Méduse, Mi Gaea, Midnight Saga, Northern Light, Octopus, Olympia, Our Toy, Paloma, Paminusch, Paraffin, Paraiso, Patricia, Princess Tanya, Quintessence, Rasselas, Rora V, Roverling, Sea flower, Sea Jewel, Sea Sedan, September Blue, Shahnaz, Sussurro, Tatasu, The Highlander, Ulysses, Vava, Virgian, White Rabbit, Yemoja, etc

U svom nautičkom programu sadrže između ostalog:
Seal One HM - fugirna masa
Seal One Fast - brzo sušena fugirna masa
Deckfast MS - ljepilo za tikove palube
Sealtack 750 - univerzalno ljepilo i brtvilo
Sealtack 780 - konstrukcijsko ljepilo i brtvilo
Sealtack transparent - prozirno brtvilo
Te sve prigodne čistače i prajmere.

 
Epifanes Ispis E-mail

Epifanes je brand naziv nizozemske obiteljske tvrtke W. Heeren & Zoon sa više stoljetnom tradicijom. Posebnost ovog programa brodskih premaza je koncentriranje na bezbojne lakove iako imaju puni program premaza. Rezultat tradiciji i istraživanja je program sa vrhunskim lakovima za skoro svaku namjenu:

1-komp.
Epifanes Clear Varnish - najprodavaniji lak sa odličnim sjajem i UV otpornošću
Epifanes Rubbed Effect - mat lak za unutrašnjost
Epifanes Woodfinish Gloss - specijalni premaz za tikovinu sjaj
Epifanes Woodfinish Matt - specijalan premaz za tikovinu mat
Epifanes Rapid Clear - brzo sušeći lak bezbojan
Epifanes Rapid Coat - brzo sušeći lak sa tik pigmentom
Epifanes Aquamarine Interior Varnish - NOVO!!! brzo sušeći, na vodenoj osnovi polu-mat lak za unutrašnjost (odi nemam slike)

2-komp.
Epifanes PU Clear - sjajni lak sa UV zaštitom
Epifanes PU Clear Satin - satel lak za unutrašnjost
Epifanes PP Varnish Extra - sjajni, na kemikalije otporni lak sa odličnom pokrivnošću

Osim lakova u ponudi su i sistemi zaštite tikovih paluba:
Epifanes Teak-O-Bello - dugotrajan premaz za zaštitu palube na bazi vode
Epifanes Teak-O-Clean &Bright - čistać tikovine na bazi vode
Epifanes Teak Oil Sealer - tikovo ulje

 
Hempel Ispis E-mail

Hempel je tvrtka poznata u svijetu kao proizvođač  visokokvalitetnih premaza za zaštitu brodova. Hempel Umag je tvornica s certifikatom o kontroli kvalitete ISO 9001/2000 i slijedi svjetske ekološke trendove.

Temeljni premazi

Primarna namjena temeljnih premaza je zaštita površine od korozije i propadanja uslijed djelovanja okruženja. Nedovoljna i neadekvatna zaštita vodi koroziji (kod čelika i aluminija), osmozi (kod stakloplastike) i truljenju (kod drva). Sekundarna svrha korištenja temeljnih premaza je osigurati odgovarajuću adheziju za kasnije nanošenja završnih i antivegetativnih premaza.

Završni premazi

Pored zaštitne uloge, od završnih se premaza traži da udovolje dekorativnom zahtjevu. Zato se završni premazi odlilkuju vrlo čvrstim i glatkim filmom sjajnog izgleda.

Antivegetativni premazi

Čamci koji se stalno drže a vodi, obraštaju u vrlo kratkom periodu ako nisu zaštićeni antivegetativnim premazima. Antifoulinzi oslobadaju bio-aktivne materijale koji sprečavaju hvatanje i rast morskih organizama na podvodnom djelu broda. Nemojte štedjeti kod aplikacije ovih premaza, posebno ne nanosite ih tanje nego što se specificira i izbjegavajte razrjeđivanje. Što je tanji premaz antifoulinga, to će zaštita od obraštaja biti siromašnija. Naše antivegetativne premaze dijelimo na tri tipa: meke, tvrde i samopolirajuće.

Bezbojni lakovi

Bezbojne lakove upotrebljavamo u slučaju kad želimo da drvo zadrži svoj izgled, a da mu ipak pružimo odgovarajuću zaštitu. U pravilu se na novo i čisto drvo nanosi 4-5 preaza laka. Često jahte izvanredno lijepog izgleda imaju čak 10-13 premaza.

Ostala sredstva

U ostala sredstva koja se koriste kod bojanja brodova i čamaca spadaju razrjedivači, kitovi, paste za poliranje, sredstva za skidanje stare boje, odmašćivači i slično.

 
Ashland Ispis E-mail

Stranica u izradi!

No thumbnails found
 
Kelteks Ispis E-mail

Iako je Kelteks mlada tvrtka, osnovana 1990. godine, njeni počeci sežu 4 desetljeća unatrag kada je, montažom prvog tkalačkog razboja i otvaranjem obrtničke radionice, g. Ivan Keleković u svojoj kući započeo svoju tkalačku djelatnost. Ondje i počinje rad na inovativnom razvoju postupaka tkanja. Kelteks je osnovan 1990. godine kao jedna od prvih privatnih tvrtki u bivšoj Jugoslaviji, u vlasništvu Ivana Kelekovića.

Marine program podijeljen je u nekoliko segmenata:
1. roving tkanine, combimat, iglane tkanine - široka primjena u industrijama jahti
2. distribucija – mata, smola, gelcoata, multiaxiala te sjeckanih vlakana

No thumbnails found
 
Sika Ispis E-mail

Sika je utemeljena 1910.g. u Švicarskoj. Kroz proteklih gotovo 100 godina djelovanja, Sika se razvijala i postala globalna kompanija s više od 11.700 zaposlenih u 70 države diljem svijeta i s proizvodima dostupnim u više od 100 zemalja. Danas je koncern Sika AG vodeći svjetski proizvođač specijalnih kemijskih proizvoda za brtvljenje, lijepljenje, izoliranje, ojačanje i zaštitu.

Sika paletu marine tj. nautičkog programa proizvoda čine sustavi za ojačanje konstrukcija, mase za brtvljenje, ljepila, sustavi hidroizolacijskih folija te specijalni materijali za zvučnu zaštitu i ojačanje. Sika proizvodi i rješenja su vodeći u svojim područjima, a zasnivaju se na temeljnim kompetencijama iz područja brtvljenja - lijepljenja - izolacija - ojačanja - zaštita.

Skup proizvoda čine elastična ljepila i brtvila u brodogradnji i staklarstvu, mase za izravnavanje paluba, akustična zaštita. 2-komponentna ljepila za proizvodnju panela i najzahtjevnija lijepljenja, pomoćna sredstva i alati za lijepljenje i brtvljenje, premazi za poboljšanje prionljivosti podloge.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 13

MARINE PROGRAM

  • BRODSKI PROGRAM
SVE NA JEDNOM MJESTU ZA ZAŠTITU I ODRŽAVANJE VAŠEG PLOVILA
vrhunski proizvodi za održavanje, čišćenje i obnavljanje
proizvodi za čišćenje voska i prljavština
proizvodi za skidanje tvrdokornih mrlja
poliester smola, roving, stakleni mat, đelkot i pigmenti...
aerosil, poliuretanske ploče, boje, lakovi...
ljepila za brodove, poliesterski kit, koperi, kozmetika za brodove...
Webmail login
Korisničko ime
Šifra
Novosti